عمليات خرابكاري جايگزين حمله نظامي آمريكا به ايران

 

هزينه‏هاي سرسام‏آور و غيرقابل جبران اقدام نظامي ضد ايران روز‌به‌روز اين باور را تقويت مي‌كند كه اقدامات تروريستي و خرابكارانه اثربخشي بيشتري در مقابله با ايران دارد.

 
به گزارش فارس، "راديو ملي آمريكا " در مقاله‌اي به قلم "مايك شوستر " مي نويسد: ايران و برنامه هسته اي اين كشور براي آمريكا تبديل به حريفي شده است كه به راحتي از ميدان به‏در نمي شود. ايران در بسياري از حوزه هاي چالش برانگيز سياست خارجي آمريكا از جمله عراق، مناقشات فلسطينيان و اسرائيل، افغانستان و حتي برنامه هسته اي خود به عنوان بازيگري برجسته مقابل اين كشور قد علم مي‌كند. سال هاي طولاني است كه ساكنان كاخ سفيد يكي پس از ديگري اسباب‏كشي مي‏كنند و هنوز هم هيچ دولتي نتوانسته است راه‏حل دقيقي براي اصلاح آنچه ‌‌ "رفتار بد ايران "‌ ناميده مي‏شود، پيدا كنند. اما در اين ميان، ‌ "كريم سجادپور‌ " كارشناس ايراني "بنياد كارنگي " براي صلح بين الملل نظر ديگري دارد؛ به گفته وي در سال پيش راه‏حل تازه‌اي براي اصلاح اين معضل يافت شده است.
 
سجادپور مي‌گويد: "به نظر من تفكر حاكم بر اين محور شكل گرفته است كه نمي توان نسبت به ايران بي‌تفاوت ماند، ولي بمباران و يا اعلان جنگ به ايران نيز به منزله تشديد بسياري از چالش هاي كنوني در برابر سياست خارجي آمريكا خواهد بود. با اين وضعيت، يك راه‌حل بينابيني و خلاقانه باقي مي ماند و آن هم عبارت است از جنگ مخفيانه، خرابكاري و اعمال فشار از طريق اهرم‌هاي اقتصادي. اين جنگ مخفيانه شامل حملات سايبري، ترور و بمب گذاري، و خرابي تأسيسات ايران است. در عمل ثابت شده كه اين‌گونه اقدامات نتايج موثرتري نسبت به راهكارهاي ديپلماتيك دارند و در حال حاضر، همين عمليات هاي سياه جايگزين بحث در مورد حمله به تأسيسات اتمي مشكوك اين كشور شده است.
 
* كارشناسان معتقدند كه اين حملات به اولين ابزار سياست خارجي آمريكا در مقابله با ايران تبديل شده است
 
-موفقيت بزرگ
جنگ مخفي كنار اعمال فشار اقتصادي تنها گزينه اي است كه تاكنون در برابر فعاليت‌هاي ايران موثر افتاده است. سال گذشته، حمله سايبري و نفوذ ويروس "استاكس نت " به پايگاه اتمي بوشهر منجر به تخريب حدوداً 1000 سانتريفيوژ غني‌سازي گرديد. موارد ديگري از خرابكاري در تأسيسات هسته اي ايران گزارش شده كه توانسته‌اند كل روند غني‌سازي اورانيوم را به صورت مقطعي كند يا حتي متوقف كنند. دانشمندان ايراني ديگر نمي توانند مطمئن باشند كه دستگاه هاي پيشرفته‌اي كه با وجود تحريم‎هاي بين المللي از كشورهاي خارجي خريداري كرده‌اند، بدون هيچ اشكالي و دقيقاً بر اساس كاتالوگ آنها كار خواهد كرد. "محمد سهيمي " استاد دانشگاه كاليفرنياي جنوبي مي‏گويد: "در عمل ثابت شده است كه اين‏گونه عمليات مخفيانه، تأثيرات مخرب‏تري نسبت به سياست‎هاي جايگزين دارند، سياست هايي كه علاوه بر جنجال برانگيز بودن، خطرناك نيز هستند. وي در ادامه مي‏افزايد: "برخي از مردم با توجه به موفقيت هاي چشمگير اين جنگ مخفيانه، عقيده‏اي جديد پيدا كرده اند. آنها مي‏گويند با اين وضعيت ديگر نيازي به حمله نظامي گسترده به تأسيسات اتمي و ديگر مراكز حساس ايران نيست ".
 
 
* جنگ سياه جايگزيني براي اقدام نظامي
 
در 5 سال گذشته بحث هاي مفصلي در سطح دولت‎مردان آمريكايي و در خصوص حركت ايران به سوي ساخت سلاح هسته اي -ادعايي كه مكرراً از جانب رهبران ايران رد مي شود- و منافع و ضررهاي ناشي از حمله پيشگيرانه به اين تأسيسات مطرح شده است. از نظر "پاول پيلار " افسر عالي‎رتبه سابق CIA و استاد فعلي مطالعات امنيتي در دانشگاه "جورج تاون " عمليات مخفيانه جايگزين مناسبي براي حمله نظامي است.
 
* جنگ مخفيانه از خونريزي جلوگيري مي‏كند
 
وي تصريح كرد: اين عمليات مي‎تواند تا حدود زيادي جايگزين اقدام نظامي باشد، اقدامي كه تاكنون بسيار در مورد آن از زبان سياست‏مداران آمريكايي شنيده‏ايم. علاوه بر اين، جنگ پنهان مي‎تواند راهكاري مفيد براي پرهيز از خونريزي و در عين حال روشي موثر براي خريد زمان و فاصله گرفتن با گزينه نظامي باشد، گزينه‏اي كه در صورت عملياتي شدن به جنگ ايران و آمريكا منجر خواهد شد.
 
* عمليات مخفيانه موجب بدگماني مقامات ايران مي‎شود
 
وي در ادامه مي‎افزايد: يكي از مزاياي عمليات مخفيانه، ايجاد سردرگمي، بدگماني و ترس ميان رهبران ايران است. اين استاد مطالعات امنيتي مي‎گويد: من انتظار دارم كه رهبران ايران به اين حقيقت واقف شوند كه ايالات متحده نيز هم‎چون اسرائيل، فارغ از نتايج عملكرد ايران بر منافع آنها، در برابر آنچه در ايران رخ مي‎دهد، احساس مسئوليت مي‎كند. "سهيمي " نيز به جنبه‎هاي اطلاعاتي اين مورد مي‎پردازد و از فشار سنگين و موجود بر نهادهاي امنيتي ايران براي پيش‎بيني و مقابله با عمليات مخفيانه آمريكا مي‎گويد؛ از نظر سهيمي دستگاه اطلاعاتي ايران تاكنون بسيار ناموفق عمل كرده است.
 
*دور نگاه داشتن نيروهاي آمريكايي از محدوده خطر
 
سجادپور با مقايسه عمليات مخفيانه و اقدام نظامي مي‏گويد: عمليات نظامي احتمال موفقيت عمليات مخفيانه را نيز به‎شدت كاهش مي‏دهد زيرا در صورت حمله آمريكا و اسرائيل، به احتمال زياد دولت ايران ديوارهاي موجود در اطراف خود را بسيار مرتفع‏تر خواهد ساخت. وي در ادامه مي‎افزايد: اثر حمله نظامي به خاك ايران تنها يك چيز است و آن عبارت است از بالابردن محبوبيت و ماندگاري رژيم حاكم بر ايران و از بين بردن نظر مثبتي كه هم‎اکنون ميان مردم ايران نسبت به دولت آمريكا دارند.
 
"بروس ريدل " تحليل‎گر سابق CIA كه در حال حاضر با "مركز سابان " در انديشكده "بروكينگز " همكاري مي‎كند نيز با اين نظر موافق است و بهترين راه‎حل مقابله با چالش‎هايي را كه سالهاست از جانب دولت‎مردان ايران سر راه آمريكا ايجاد مي‎شود، عمليات مخفيانه مي‎داند.
ريدل مي‎افزايد: "اگر ما بتوانيم در برنامه ايران تأخير ايجاد كنيم، و اگر همچنين بتوانيم با ابزار مخفيانه موجود، اقدامات تروريستي ايران را ناكام بگذاريم، به نسبت اينكه سربازهاي آمريكايي را در معرض خطر قرار دهيم، عملكرد موفق‏تري در عقيم گذاشتن بلندپروازي‎هاي دولت‏مردان ايران خواهيم داشت ".
 
به نظر مي رسد اين بدان معناست كه با گسترش جبهه‏هاي جنگ مخفيانه با ايران، در ماه‏هاي آتي اخبار بيشتري از حملات سايبري و خرابي تأسيسات ايران و ترورها و بمب‎گذاري‎هاي گاه و بيگاه خواهيم شنيد.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب ها : عمليات خرابكاري جايگزين حمله نظامي آمريكا به ايران, ,